BNP Paribas Leasing Solutions

La BNP Paribas Leasing Solutions, oferim solutii eficiente de finantare a echipamentelor in sectoare cheie, inclusiv agricultura, constructii, transport, manipularea materialelor, IT&C, echipamente medicale si tehnologie verde. Canalele noastre de distributie pe piata sunt directe, prin producatori si distribuitori, precum si prin reteaua comerciala a BNP Paribas. Pe baza istoriei noastre de 70 de ani, partenerii si clientii nostri se bazeaza pe expertiza noastra de piata, know-how-ul activelor si serviciilor de consultanta pentru a-si accelera cresterea, transformarea si tranzitia catre o economie circulara cu carbon scazut.

Suntem prezenti in 17 tari din Europa si Turcia, avand angajati peste 3.700 de experti. Oferim, in plus, solutii de finantare a furnizorilor in SUA si Canada in parteneriat cu Banca Montréal si in China prin Jiangsu Financial Leasing. In 2022, am creditat peste 14 miliarde euro prin finantarea activelor, iar in prezent gestionam un portofoliu de activelor finantate prin leasing in valoare de 38 miliarde euro. BNP Paribas Leasing Solutions este detinuta in intregime de BNP Paribas si face parte din cadrul diviziei Commercial, Personal Banking & Services a Grupului.

BNP Paribas Leasing Solutions este specializata in doua piete cheie:

  • Logistica, prin finantarea echipamentelor precum: masini agricole, vehicule comerciale, constructii si echipamente de manipulare a materialelor.
  • Tehnologie – IT, Telecom, echipamente medicale si alte tehnologii specializate, cum ar fi tehnologia verde.

Din 2017, compania a initiat planul de transformare si a investit in dezvoltarea platformelor digitale, actiune inovatoare care a fost rasplatita cu “Premiul Leasing Life Innovation” in 2018 si 2019. Accesibilitatea si pozitionarea de piata multilaterala au determinat obtinerea timp de sapte ani a titlului de „European Lessor of the Year” de catre Leasing Life, un record pentru industria in care activam.

Responsabilitate corporativa

Abordarea „Positive Leasing” a BNP Paribas Leasing Solutions urmareste sa realizeze valoare adaugata pentru economia, mediul, comunitatile noastre locale si, desigur, pentru oamenii nostri. Abordarea noastra fata de responsabilitatea corporativa este inspirata de Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale ONU (SDGs), cu un accent special in trei directii: 

LIMITAREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI

  • Sustinerea tranzitiei ecologice
  • Promovarea Economiei Circulare
  • Reducerea propriei amprente de mediu

PROMOVAREA DIVERSITATII SI INCLUZIUNII

  • Promovarea egalitatii de sanse pentru toti
  • Incurajarea respectului reciproc in randul colegilor
  • Lupta impotriva tuturor formelor de discriminare si hartuire

 CRESTEREA CONSTIENTIZARII IN RANDUL ANGAJATILOR

  • Cresterea constientizarii si formarea angajatilor pe subiecte precum sustenabilitatea si diversitatea
  • Incurajarea participarii in initiativele comunitare pentru a cultiva un impact pozitiv in ariile in care ne desfasuram activitatea.