CE ESTE ALB ROMANIA?

Asociatia Societatilor Financiare din Romania - ALB Romania este mai mult decat o asociatie profesionala, este o comunitate de business a celor mai reprezentative institutii financiare nebancare din Romania.

Constituita in anul 2004, Asociatia a avut ca scop initial reprezentarea unei singure industrii financiare - industria de leasing bancar – si a fost denumita astfel ALB Romania, dupa numele industriei reprezentate.

De-a lungul timpului, Asociatia si-a definit rolul de organism reprezentativ al institutiilor financiare nebancare, acceptand in randul membrilor si companii din industria creditului de consum si institutii de plata.

In prezent, membrii ALB Romania finanteaza in leasing si/sau acorda credite de consum unui numar semnificativ de clienti, persoane fizice si persoane juridice, la nivel national si/sau ofera clientilor lor servicii financiare complexe, in calitate de institutii de plata.

Sub umbrela Asociatiei, se reunesc astazi profesionistii din industriile financiare nebancare, pregatiti oricand sa gaseasca impreuna solutiile responsabile si corecte pentru provocarile intampinate in activitatea lor si, totodata, sa inteleaga si sa vina in intampinarea nevoilor si asteptarilor clientilor lor.

La nivel macroeconomic, Asociatia continua sa fie puntea de legatura intre membrii sai, pe de o parte, si autoritati, mass-media si alte organizatii profesionale, pe de alta parte, si, in aceasta calitate, misiunea ei este de a promova solutiile si ideile inovatoare ale industriilor financiare reprezentate, in scopul sustinerii si imbunatatirii constante a mediului de afaceri din Romania.

Definirea prioritatilor membrilor sai, asigurarea coeziunii acestora si a spiritului de echipa, construirea si respectarea unor reguli de buna practica sunt atributele principale ale Asociatiei prin care aceasta asigura dezvoltarea relatiilor de afaceri solide atat intre membrii sai, cat si in relatiile cu clientii, autoritatile, mass-media sau alte organizatii profesionale.

Viata de Asociatie este, asadar, cea care pune bazele constructiei unei culturi profesionale solide, a unui spirit care sa reprezinte industriile financiare nebancare atat la nivel national si international.