Despre ALB Romania

 

Comunicat de presa

    Asociatia de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) este o organizatie non-profit, care îsi propune sa-si desfasoare activitatea în vederea unui mediu de afaceri mai bun si un cadru mai profesionist pentru piata de leasing din România. Membrii Asociatiei sunt actori binecunoscuti pe piata interna de leasing, reprezentând importante grupuri bancare si financiare.
    Principalele valori si principii ale Asociatiei pornesc de la nevoia de securitate si stabilitate în domeniul leasingului, angajamentul si respectul fata de drepturile si obligatiile tuturor partilor prezente pe piata, competitie corecta prin împartirea comuna a riscurilor si beneficiilor din sector. Dezvoltarea si cresterea economica ale României, protectia mediului prin dezvoltare durabila, lupta permanenta împotriva spalarii de bani constituie, de asemenea, principii de conduita ale tuturor membrilor ALB.
    Principalele obiective ale Asociatiei tin de promovarea conceptului de leasing ca instrument financiar, ca produs bancar.
Protejarea interesele membrilor sai si încurajarea celor mai bune metode de lucru si celor mai înalte standarde de conduita profesionala în practicarea leasingului constituie obiective care deriva din Statutul Asociatiei. Educarea comunitatii de afaceri în lumina eticii de afaceri, a fi o interfata de încredere între comunitatea de leasing si terti
reprezinta un element esential pentru membrii ALB, fiind un punct de plecare în obiectivele acesteia.
    Asociatia îsi va îndeplini obiectivele activând ca un forum pentru dezbateri si decizii cuprinzând toti membrii, elaborând recomandari asupra actelor legislative sau de supraveghere si prin dezvoltarea un parteneriat de dialog, în numele membrilor sai, cu autoritatile de la toate nivelurile.
    Asociatia este deschisa tuturor companiilor de leasing care îndeplinesc conditiile statutare de a deveni membrii si îsi exprima liber dorinta de a i se alatura. Orice entitate legala înscrisa în conformitate cu legile din România ca o companie de leasing, care deruleaza operatiuni de leasing, are o relatie directa cu o banca din România si în masura în
care detine un capital social varsat de 500.000 euro poate deveni membru al ALB.
Asociatia este coordonata de Consiliul de Administratie, reprezentat de catre conducerile superioare ale membrilor. În prezent, structura Consiliului este urmatoarea:

  • Presedinte: Aris Gogos – Managing Director, Alpha Leasing România
  • Vicepresedinte: Melih Mengu – President & CEO, UniCredit Leasing România
  • Membru: Jean Paul Decrock – General Director, BRD Sogelease
  • Membru: Kerem Sekizyarali – President, Finans Leasing

Mandatul Presedintelui si al Vicepresedintelui Consiliului de Administratie este de un an, iar Vicepresedintele este numit Presedinte la sfârsitul mandatului sau.
    În present, Asociatia numara un total de 8 membrii: Alpha Leasing, BRD Sogelease, Finans Leasing, HVB-Leasing, Piraeus Leasing, Raiffeisen Leasing, UniCreditLeasing, Volksbank Leasing.


Asociatia de Leasing si Servicii Financiare NeBancare
Secretariatul General